Pre Loader

Stvarni primjeri kako 3PL usluge mijenjaju lance opskrbe

U današnjem globaliziranom i konkurentnom poslovnom okruženju, usluge logistike treće strane (3PL) postale su ključne za tvrtke koje teže optimizaciji svojih lanaca opskrbe, smanjenju troškova i povećanju operativne učinkovitosti. Te usluge pokrivaju širok spektar funkcija, a njihov utjecaj može se vidjeti u različitim industrijama. Istražili smo primjere 3PL usluga u praksi. 

Amazonove usluge fulfillmenta

Amazon je primjer tvrtke koja pruža usluge 3PL-a drugim poslovnim subjektima. Amazonovi fulfillment centri skladište, sortiraju, pakiraju i šalju proizvode u ime drugih tvrtki. Ova usluga omogućava malim i velikim e-trgovcima pristup Amazonovoj opsežnoj logističkoj mreži, pružajući brzu i pouzdanu dostavu kupcima diljem svijeta. Koristeći Amazonove fulfillment mogućnosti, prodavači se mogu usredotočiti na razvoj proizvoda i marketing, prepuštajući složene logističke zadatke u ruke stručnjaka. 

UPS rješenja lanca prodajne opskrbe

United Parcel Service (UPS) nudi sveobuhvatan skup 3PL usluga kroz svoju diviziju UPS Supply Chain Solutions. To uključuje skladištenje i distribuciju, transport, posredovanje tereta i carinske usluge. 3PL usluge UPS-a posebno su vrijedne za tvrtke koje imaju potrebu za širenje na globalno tržište. Pružaju krajnja rješenja lanca opskrbe, pomažući tvrtkama optimizirati upravljanje zalihama i smanjiti vrijeme tranzita. 

XPO Logistics

XPO Logistics je vodeći pružatelj 3PL usluga s fokusom na prilagođena rješenja za različite industrije. Pruža usluge kao što su fulfillment, transport, ugovorna dokumentacija i krajnja isporuka, odnosno last mile delivery. Sposobnosti XPO-a su ključne kako bi se zadovoljili zahtjevi sektora brzorastuće e-trgovine u kojem su brzo skladištenje, pakiranje i slanje te isporuka istog dana presudni. Njihova 3PL rješenja pomažu tvrtkama u neprestanoj prilagodbi promjenjivim očekivanjima kupaca i tržišnoj dinamici 

FedEx lanac opskrbe

FedEx je odavno poznat po svojim globalnim uslugama dostave, ali jeste li znali da nudi i 3PL rješenja? FedEx Supply Chain osigurava skladištenje, transport, fulfillment i upravljanje povratima za tvrtke iz različitih industrija. Kroz svoju opsežnu mrežu distribucijskih centara i transportnih sredstava, FedEx omogućuje tvrtkama optimizaciju svojih lanaca opskrbe, smanjenje vremena isporuke i povećanje zadovoljstva kupaca. Oni prilagođavaju različite potrebe, od fulfillmenta do upravljanja lancima opskrbe u zdravstvu. 

DHL Global Forwarding

DHL, globalni logistički div, poseban dio poslovanja posvećuje 3PL uslugama pod nazivom DHL Global Forwarding. U ponudi imaju krajnja rješenja lanca opskrbe, uključujući prijevoz robe, posredovanje carine i skladištenje. Za tvrtke uključene u međunarodnu trgovinu, 3PL usluge DHL-a olakšavaju kretanje robe preko granica. Koristeći njihovu ekspertizu u području carinske dokumentacije i međunarodne logistike, tvrtke mogu navigirati složenim regulatornim okruženjima i efikasno proširiti svoj globalni doseg. 

C.H. Robinson

C.H. Robinson je 3PL tvrtka koja se specijalizirala za usluge transporta i logistike. Povezuju pošiljatelje s prijevoznicima koristeći tehnologiju i rješenja temeljena na podacima za optimizaciju transporta robe. Njihove usluge uključuju transport teretnog prijevoza (LTL), prijevoz zračnim i morskim putem, kao i digitalne alate za vidljivost aktivnosti u lancu opskrbe. 3PL usluge C.H. Robinsona pojednostavljuju složenost logistike transporta za tvrtke svih veličina. 

3PL usluge igraju ključnu ulogu u modernim lancima opskrbe, nudeći širok spektar rješenja prilagođena različitim poslovnim potrebama. Istaknuti primjeri pokazuju kako 3PL pružatelji tvrtkama omogućuju unaprjeđenje logističkih operacija, poboljšanje zadovoljstva kupaca i konkurentnost na sve složenijem globalnom tržištu. Kako se lanci opskrbe nastavljaju razvijati, 3PL usluge će ostati vitalni resurs za tvrtke koje teže pojednostavljenju svojih operacija i poticanju rasta. Ako ste i vi u potrazi za sličnim uslugama u Hrvatskoj, javite nam se na info@3pl.hr